Učenici razgledali najmoderniju operacijsku salu

Posjet darovitih učenika Općoj bolnici dr. Josip Benčević

Dvadesetak učenika srednjoškolskog uzrasta u pratnji profesora, a u sklopu aktivnosti u projektu Eureka – rad s darovitom djecom, obišli su Opću bolnicu dr. Josip Benčević.
Učenici su prilikom posjeta Općoj bolnici dr. Josip Benčević razgledali najmoderniju operacijsku salu na svijetu i na kirurgiji Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” Slavonski Brod, a osim u brodskoj bolnici u Europi postoje još sam dvije takve sale. Endo ALPHA operacijska sala nabavljena je u sklopu EU projekta “Kraći put do zdravlja” koji je financirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i najmoderniji je tip integriranih endoskopskih operacijskih sala te vrste u svijetu. U Endo ALPHA sali obavljaju se redovni operativni program brodske kirurgije te edukacija medicinskog osoblja iz regije i drugih zemalja.
Učenici koji su iskazali interes za biomedicinsko područje, uživali su u posjetu i prikazu mogućnosti sale. Domaćin je bio Bruno Perković, univ. mag. admin.sanit., glavni tehničar službe, a darovite učenike pozdravio je i prim. Boris Hrečkovski, dr.med., pročelnik službe za kirurške djelatnosti.